Avaruusromua Live

AVARUUSROMUA LIVE

ti 1.12. klo 19 (ovet 18.30)
Rytmikorjaamo Seinäjoki
Ikärajaton tapahtuma, vapaa pääsy

Ambient-musiikki täyttää Rytmikorjaamon ja mielesi!

 

Avaruusromua-Live

 

Avaruusromua live on elektronisen ja kokeellisen musiikin tapahtuma. Illan kattaus sisältää suomalaista ja ruotsalaista ambientia, kokeellista musiikkia ja äänimaisemia. Tapahtuman suojelijana toimii 25- vuotisjuhliaan viettävän Avaruusromua ohjelman toimittaja Jukka Mikkola. Keikat taltioidaan Avaruusromua-radiolähetyksiä varten.

Muista myös Avaruusromua WORK, luova työtilakokeilu Frami D:n kahdeksannessa kerroksessa, tiistaina 1.12. klo 12-16. Tarkemmat tiedot täältä.

Esiintymisjärjestys ti 1.12.2015 klo 19.00 alkaen
Juha-Matti Rautiainen Soundscapes
Nemesis
Den arkaiska rösten
Johan Zetterquist

Avaruusromua live -tapahtuma toteutetaan Taiteen edistämiskeskuksen, Selmu ry:n ja Yle Radio 1:n yhteistyönä. 

Juha-MattiRautiainen

 

Juha-Matti Rautiainen Soundscapes

Juha-Matti Rautiainen esittää ambientia sähköbassolla. Kaikki hänen sävellyksissään kuultavat äänet on tuotettu efektoidulla sähköbassolla ilman tietokoneiden apua. Musiikki on minimalistista, sävyltään orgaanista ja se keskittyy perinteisten musiikillisten elementtien sijasta tekstuurien ja erilaisten tunnelmien kehittelyyn.

Pitkään ammattimuusikkona eri tyylisissä kokoonpanoissa toiminut Rautiainen katkaisi oikean kätensä etusormen kärjen tapaturmaisesti uudenvuodenpäivänä 2014. Tapaturman jälkeen hän sai ajatuksen kokeilla säveltää sähköbassolla ambientia jota hän pystyisi myös esittämään elävän yleisön edessä. Sävellyksistään Rautiainen on koostanut levykokonaisuutta, joka julkaistaan lähitulevaisuudessa.

”Olen ollut pitkään sitä mieltä, että mielenkiintoista musiikkia syntyy, kun asettaa itsellensä rajoitteita. Minun rajoitteeni, sähköbasso, on ollut samalla myös koko projektin lähtökohta. Näitä sävellyksiä säveltäessäni olen löytänyt instrumenttini uudestaan monta kertaa. Olen pyrkinyt käyttämään soitintani mahdollisimman epätavallisesti. Inspiraation lähteenä ovat toimineet perinteisen säveltämisen lisäksi niin vahingot, virheet, kuin uudet efektit ja laitteet, joilla olen muokannut soittimeni äänenväriä.”

www.soundcloud.com/mr_randomizer
www.facebook.com/mr.randomizer
www.twitter.com/jm_rautiainen 

 

Nemesis

 

Nemesis

Nemesis on suomalainen, kolmimiehinen elektronista musiikkia soittava yhtye. Yhtyeen perustajajäsenet ovat Ami Hassinen ja Jyrki Kastman, yhtyeen kolmas jäsen Joni Virtanen liittyi yhtyeeseen 2000-luvun alussa. Kokkolalainen Nemesis sai alkunsa jo vuonna 1987 Hassisen ja Kastmanin alkaessa tehdä omaa musiikkia. Levytysura alkoi 1994 debyytillä ”Xcelsior”, joka oli ensimmäinen suomalainen Suomen

ulkopuolella julkaistu ambient-levy. Nemesistä pidetäänkin yhtenä suomalaisen elektronisen musiikin veteraaneista.

”Nemesiksen musiikissa on päällekkäin ja rinnakkain eri aikatasoja, elektroniikan vuosikymmenet soivat luontevasti nykyisten digitaalilaitteiden ja sähköbeatin seurassa. Aitojen ja digitaalisesti mallinnettujen analogikoneiden vuosikertasoundit säteilevät lämpöä ja kosmisten äänimatkailijoiden yhteisestä muistista nousevat soundimaailmat luovat tuttua taustahuminaa: koordinaatit ovat kohdallaan, tukevat pulssit kuljettavat spiraalimaisesti kohti horisonttia ja paikoin gravitaatio hellittää yllättäen otteensa ikinuoren konemusiikin uutta pulssia, ambientia, psykedeliaa ja syntikkamusiikin pioneerien progressiivista otetta, taivaankannen geometriaa, tähtisumujen kohinaa ja ajan lyhyttä historiaa.” Jukka Mikkola, YLE 1 

http://nemesis3.bandcamp.com/
http://www.nemesisem.net/

 

arkaiskarösten

 

Den arkaiska rösten (SWE) on laulua ja elektroniikkaa yhdistävä duo, jonka jäseniä ovat Per Åhlund ja Girilal Baars. Duo on kiinnostunut syvempien väritilojen luomisesta puhtaassa ääniesityksessä, jossa merkityksen kadottaminen luo uudelleen kommunikaatiota. Vuonna 2010 perustettu duo on kiertänyt Pohjoismaissa ja Baltiassa. Ensimmäisen albuminsa Beläten yhtye julkaisi vuonna 2014, ja uutta albumia odotetaan ensi vuoden keväällä.

“Baars ja Åhlund ovat todellisia äänen taikureita” Mäx Lachaud, Obscküre Magazine
”Kuin katsoisi pelottavaa elokuvaa, mutta lopussa tajuaa, ettei tämä olekaan elokuvaa vaan todellisuutta.” Ron Schoonwater, Peek-a-boo-magazine

“Heidän musiikkinsa on kosmista tutkimusta, joka laukaisee piiloviestin ja antaa henkisen vaihtoehdon eri elämänmuotojen etsintään.” Massimiliano Mercurio, The New Noise

http://perahlund.se/
www.girilal.com 

 

zetterqvist

 

Johan Zetterquist (SWE), kuvataiteilija, soittaa improvisoidun drone-soolokeikan kitaralla. Musiikkikentällä hän on viime vuosina tehnyt yhteistyötä Henrik Håkanssonin kanssa projektinimellä Kalhygge. Yhtyeen vierailevia muusikoita on ollut m.m. Bo Melin ja Jean-Louis Huhta. Yhtye työstää tällä hetkellä levyä. Kalhygge on viimeksi esiintynyt Skankaloss/Gagnef festivaalilla sekä Göteborgin taidehallilla.

http://www.andrehn-schiptjenko.com/wp/johan-zetterquist/ 

 

banneri