Miksi talkootyötä?

Rytmikorjaamo on pääosin vapaaehtoisten voimin toimiva elävän musiikin areena. Toiminnasta vastaava Selmu Ry on voittoa tavoittelematon yhdistys, jonka tavoitteena on elävöittää ja ylläpitää Etelä-Pohjanmaan kulttuuritarjontaa. Ilman talkoolaisia me emme olisi tässä pitämässä yhtä Suomen suurimmista klubeista.

Talkoolaisemme ovat Rytmikorjaamon selkäranka, joka kannattelee Etelä-Pohjanmaan klubiskeneä ja pitää sen monipuolisena vuodesta toiseen. Meitä kaikkia yhdistää palava intohimo musiikkia ja kulttuuria kohtaan. Toivotamme uudet talkoolaiset aina tervetulleiksi Rytmisperheeseemme.

Ammattitaitoa, virikkeitä ja uusia ystäviä

Talkooporukka on täynnä upeita ihmisiä, joiden kanssa tulee helposti toimeen. Rytmikseltä ovat useat vapaaehtoiset löytäneet uusia ystäviä ja jopa parisuhteita. Talkoilusta voinut tulla elämäntapa tai säännöllinen harrastus. Rytmikorjaamo on erilainen tapa viettää viikonloppuja ja saada mieleistä tekemistä.

Rytmikorjaamon työpisteillä ja koulutuksien myötä on mahdollisuus myös oppia uusia taitoja ja tukea ammatillista kehittymistä. Tarjoamme talkoolaisillemme myös esimerkiksi anniskelupassi-, järjestyksenvalvonta- ja hygieniakoulutuksia. Rytmikorjaamon talkoolaisena sinulla on myös loistava mahdollisuus olla mukana talon sekä sen toiminnan kehittämisessä.

Illan henkilökuntaa

 

Vapaaehtoistyö Rytmiksellä, miksi ja mitä siitä saa?

Vapaaehtoisena pääset kurkistamaan klubin esiripun taakse ja osallistut ”Rytmiksen” toimintaan työntekijänä. Vapaaehtoisemme saavat oman kiinnostuksensa mukaan valita työpisteensä ja vuoronsa. Eli saat itse päättää talkoiletko kerran viikossa vai kerran vuodessa. Ilmoittautumalla työvuoroon Rytmikorjaamo kuitenkin laskee varaasi, joten käytäthän varaamasi vuoron!

Rytmikorjaamolla talkoilemalla saat monia etuja:

  1. Rytmikorjaamohupparin kuudennen kerran jälkeen, tämä toimii myös työvaatteena klubi-illoissa.
  2. Lämpimän, ilmaisen talkooruuan aina ennen työvuoroa.
  3. Talkookortin, jolla saa mm. ilmaisia juomia Rytmikorjaamolla, alennuksia Seinäjoen alueen valituista ravintoloista ja ilmaisen sisäänpääsyn keikoille. Talkookortin voi lunastaa sen jälkeen, kun olet ilmoittautunut yhden kauden sisällä kuuteen vuoroon.
  4. Kevät- ja talvikaronkka, monia muita hauskoja aktiviteetteja ja talkooiltoja mukavassa porukassa.
  5. Mahdollisuuden vaikuttaa Rytmikorjaamon toimintaan
  6. Mukavan työporukan, joka tukee ja auttaa niin Rytmiksellä, kuin sen ulkopuolellakin.
  7. Ainutlaatuista työkokemusta ja koulutuksia, josta on varmasti apua työnhaussa.

Olen kiinnostunut, miten toimin?

Ota yhteyttä talkoovastaavaamme sähköpostilla:

talkoo@selmu.fi

Sovitaan sinulle tutustumiskäynti Rytmikselle ja kerromme lisää toiminnastamme sekä työtehtävistä paikan päällä. Saat myös sähköpostiisi ilmoittautumisen yhteydessä tietopaketin ja oppaan talkoilun aloittamiseksi. Nähdään klubilla!

Rytmikorjaamon toiminnasta vastaa Seinäjoen Elävän musiikin yhdistys Selmu ry, tutustu lisää osoitteessa www.selmu.fi.

 

Millaisia hommia Rytmiksellä tehdään?

Rytmiksellä voivat talkoilla kaikki 15 vuotta täyttäneet. Kaikkiin tehtäviin opastetaan, sekä järjestämme myös koulutuspäiviä eri työtehtäviin.

Työpisteet:

Lipunmyynti: Ennakkolippujen vastaanottoa ja pääsylippujen rahastusta, tässä hommassa pääset näkemään kaikki asiakkaat, jotka illan aikana klubilla käy! Täydellinen asiakaspalvelukokemusta halajavalle.


Järjestyksenvalvonta: Turvallisuuden ylläpitoa ja kulunvalvontaa. Työskennellesssä järjestyksenvalvonnassa saat monipuolisen työnkuvan ja näet keikat aitiopaikoilta! Järjestyksenvalvonta on vain 18-vuotta täyttäneille ja JV-kortin omaaville. JV-kortti on mahdollista hankkia ilmaiseksi Selmun kautta neljää talkookertaa vastaan.

Narikka: Asiakkaiden takkien asettamista narikkaan ja sieltä heille takaisin. Narikassa ilta hujahtaa nopeasti ja antaa tärkeää asiakaspalvelukokemusta. Narikka sisältyy lipun hintaan Rytmikorjaamolla, joten siksi tällä pisteellä ei käsitellä rahaa. Ehkä mahdollisuus tippeihin kuitenkin on, ken tietää?

Plokkaus: Salin siistiminen ja tuoppien huolto. Koetko olevasi parhaimmillasi itsenäisenä työntekijänä? Plokkaus on enimmäkseen itsenäistä työskentelyä salissa ja elät symbioosissa ravintolan puolen työntekijöiden kanssa.


Ravintola: Alkoholijuomien anniskelu ja myynti, ikäraja 18. Tällä pisteellä et tarvitse aikaisempaa kokemusta baarin takana olemisesta tai anniskelupassia. Olet myös aitiopaikalla näkemässä esitykset ja pääset juttelemaan asiakkaiden kanssa illan aikana. Anniskelupassi on mahdollista suorittaa ilmaiseksi neljää talkookertaa vastaan.


Kioski: Kioskituotteiden myynti ikärajattomissa tapahtumissa. Tämä tehtävä sopii erityisesti alaikäisille talkootyöntekijöillemme ja onkin loistava työtehtävä työelämään tutustumiseen. Kioskilla on aina mukana myös ravintolapisteen vastaava, joka toimii tukena koko illan ajan.


Catering: Artistien ruoasta ja juomasta huolehtiminen. Cateringissä pääset muonittamaan illan artistit ja tekemään talkooruuan talkoolaisille. Catering-porukka tulee hieman aikaisemmin työvuoroon, joten aikaa jää keikan näkemiseen reilusti! Tässä tehtävässä kiinnostus ruuanlaittoa ja itsenäistä työskentelyä kohtaan on eduksi.


Stagehand: Soitinten ja tekniikan roudaus, valmistelu lavalle ja sieltä pois. Olet osana rautaista tiimiä, joka huolehtii koko keikan tekniikasta sekä lavan rakentamisesta. Stagehandin hommissa kerrytät varmasti yleiskuntoa ja pääset kerryttämään tietotaitoa lavatekniikasta.


Valokuvaus: Oletko kiinnostunut valokuvaamisesta, mutta portfoliosi on kovin tyhjillään? Rytmikorjaamolla pääsee myös kuvaamaan keikkoja ja parhaat kuvat julkaistaan Rytmikorjaamon somekanavissa. Apunasi on osaava valokuvausvastaava, eikä kokemusta tarvitse! Kameratarvikkeita voi myös lainata talosta, ota siinä tapauksessa yhteyttä talkoovastaavaan.


DJ: DJ:nä toimiminen klubi-illoissa. Pääset vastaamaan iltojen väliaikojen viihtyvyydestä ja soittamaan musiikkia ennen keikkaa. Tähän tehtävään opastetaan erikseen, eli jos olet kiinnostunut DJ:nä toimimisesta, ota ihmeessä yhteyttä talkoovastaavaan!

Ota yhteyttä ja muita oljenkorsia

Rytmikorjaamo
Vaasantie 11
60100 Seinäjoki

info (at) selmu.fi

Arkipäivisin klo 12-16:
040 581 0666
Keikkailtoina klo 18-00:
040 581 0666
Palvelupäällikkö
Marika Puhilas
kokouspalvelut(at)rytmikorjaamo.fi
0400 364 767

Promoottori
Marko Kivelä
marko(at)selmu.fi
Ravintola
Netta Haapa-aho
netta(at)selmu.fi
040 596 5585

Tuotantopäällikkö
Joakim Udd
joakim(at)selmu.fi
040 524 9591
Preppaamo-hanke
Jaakko Rinne
jaakko.rinne(at)selmu.fi
040 016 7750

Petteri Lehtola
petteri(at)selmu.fi
040 351 9982

Myynti ja markkinointi
Annukka Heinämäki
annukka(at)selmu.fi
040 719 9118